2019. december 2., hétfő

Ne most drágám! RAM Colosseum

  Már megint egy Ray Cooney és John Chapman (Kölcsönlakás) darab. A nevetés garantált.

 Körülbelül 10 éve láttam ezt a darabot a Madách színházban Gálvölgyi, Szerednyei, Tóth Enikő, Kökényesi Ági főszereplésével. Igazi komédia tapasztalt komédiásokkal. 2019. utolsó előadása a RAM-ban a Ne most drágám az új generációval. 

Tartalom: "Gilbert, az egyik - nem éppen a hűségéről ismert - társtulajdonos - a hódítás reményében - nercbundát készül ajándékozni Janienek, az egzotikus szépségnek. Az akciónak van egy kis akadálya, mégpedig Janie férje, aki feltehetőleg gyanakodni találna, ha felesége egy tízezer fontos bundában állítana haza. A nőügyekben páratlanul találékony Gilbert beindítja a megoldás gépezetét, aminek következtében elképesztő események kezdik gyors ütemben követni egymást. Sűrűsödő időközökben jelennek meg házasságtörő férjek és feleségek, megsokszorozódnak a hölgyekről le és felkerülő különböző ruhadarabok. A negyedik emeleti szőrmeszalon ablakai és az utca frontja között a legváltozatosabb öltözékek és használati tárgyak röpködnek, a gravitáció törvényeinek megfelelően..."

Igazán személyre szabott szerep Nagy Sándornak, mert lubickol benne. Zsigerből lövi a poénokat, szerintem néha improvizált is Szente Vajkkal. Bár Nagy Sándor néhol már a ripacsos túlzást is belevitte, ami nem tetszett, de mégis valahogy jól állt neki. A hölgyek közül nem tudnék senki kiemelni. Ez a darab nem a színészi teljesítményektől volt nézhető, hanem a megírt poénoktól.



Gilbert Bodley: Nagy Sándor
Arnold Crouch: Szente Vajk
Miss Tipdale: Trecskó Zsófia
Janie McMichael: Tóth Angelika
Harry McMichael: Barabás Kiss Zoltán
Mrs. Frencham: Dobos judit
Frencham fregattkapitány: Galbenisz Tomasz
Maude Bodley: Foki Veronika
Sue Lawson: Sári Éva
Mr. Lawson: Barát Attila
Miss Whittington: Ujszigeti Anna

Díszlettervező: Szlávik István
Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida
Dramaturg: Németh Virág
Szcenikus: Szűcsborus János
Fordította: Vajda Miklós
A rendező asszisztense: Kutschera Éva
Rendező: Cseke Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...