2017. november 27., hétfő

MOZI - Az emoji-film

  Még augusztusi filmbemutató volt az emoji-film, de a nyaralás annyira lefoglalt minket( 😆 ), hogy nem értünk rá moziba menni. Arról nem is beszélve, hogy így három hónap elteltével egyrészt töredékáron lehet megnézni, és a gyerekek így is élvezik. 



A történetben semmi érdekes nem volt, de a technikai megoldás tetszett, mert a mobiltelefonok belsejébe nyertünk betekintést, a grafikusok fantáziájának segítségével. Kicsit emlékeztetett a néhány évvel korábbi Agymanók című filmre (ami sokkal jobban megfogott). Aranyos film volt, de egyszer nézhető. A vicces jelenetekből is kevés sikeredett, nem kacagtam eleget. Réka a szülinapjára kérte, hogy menjünk el, így hát elmentünk. Azért érezhető volt, hogy a gyerekek felé azt sugározta a film, hogy a mobilos ikonok írogatása helyett az igazi emberi kapcsolatok, és személyes kommunikáció sokkal többet ér, és nem lehet helyettesíteni a mobil üzengetésekkel. 

Tartalom, az ign.com oldalról:
"A film egy okos telefonban játszódik, amely az ott élő emotikonok, vírusok és még ki tudja, miféle figurák szemében egy óriási metropolis, ahol az egymás mellett tornyosuló applikációk mind-mind külön világot testesítenek meg. A messenger központban pl. életre kelt emotikonok dolgoznak, melyek mindnyájan más hangulat kifejezésére hívatottak a telefon gazdája által folytatott SMS-es kommunikációban. A történet főhőse, Gene (T.J. Miller) eredetileg a "meh" ikon akar lenni, csak az istennek nem tudja felvenni ezt a figurát (értsd: ennél ő sokkal mélyebb), ezért aztán mikor pont őt választaná a telefon gazdája (aki egyébként egy tinédzserfiú, aki épp a neki tetsző lánynak kíván üzenetet küldeni), Gene bepánikol, és nem teljesíti feladatát, amit a telefon gazdája úgy értelmez, hogy a készüléke bekrepált, és sürgős javításra szorul - aminek az alkalmazások törlése is velejárója -, az emotikonok pedig Gene-re néznek úgy, min ami meghibásodott, és eliminálására szorul. Gene kénytelen menekülőre fogni, és a pucolásban betársul mellé egy tenyérre emlékeztető Hi5 hangulatjel (James Corden) és egy Jailbreak névre hallgató hacker (Anna Faris), akikkel közösen kitalálják, hogy ha megjavítják Gene-t, akkor talán a telefont sem kell törölni."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...