2018. május 30., szerda

Pszichológiai előadás+stand up comedy=Pál Feri atya

  Ma egy nagyon élvezetes, szórakoztató, ugyanakkor elgondolkodtató előadáson voltam a Stefánia Palotában.  Pál Ferenc katolikus pap, és mentálhigiénes szakember tartott másfél órás "lelki fröccsöt" humoros körettel tálalva. A téma: Elégedetten az életben. 



   Mikor vagyunk boldogok? Boldogok vagyunk-e ha szabadon döntünk? Mi kell ahhoz , hogy jól érezzük magunkat?  Kutatási alapokra építve, érdekes, vicces sztorikba csomagolva világított ezekre a kérdésekre. A nyitó gondolat az volt, hogy egy kutatás szerint 10 emberből 7 ember akkor sem elégedett és boldog az életével, ha örömmel, szabadon dönt a dolgairól, és azok eredményesek is. Ennek oka a igényszint és elvárások megemelkedése, a megnövekedett szabadság arányával emelkedő szorongások. Ha számunkra csak a tökéletes felel meg, akkor gyakrabban csalódunk. 
Erre a drága mobiltelefon példáját hozta, miszerint megvesszük a legdrágább mobilt, majd fél év múlva kijön egy újabb típus és akkor már rosszul érezzük magunkat, mert van jobb a miénknél. Ez valóban abszurd, pedig manapság ez sajnos mindennapos. 
Tömören az előadás lényege, a teljesség igénye nélkül (😉): 
A boldogság nem cél, hanem jó irány. 
A boldogság nem érzés, hanem állapot.
A boldogság nem misztikus, hanem egyszerű. 
Ne legyünk mindig énközpontúak!
Becsüljük meg a családot és ezt mondjuk is nekik!
Kényeztessük a társunkat!
Ne akarjuk a tökéletességet, elégedjünk meg az "elég jóval" is!
STB...
   Sajnos nem tudom visszaadni teljesen sem a tartalmat, sem a hangulatot. Nem is lehet. Különleges stílusban tart előadást, és utánozhatatlanul. Színészi tehetséggel beoltott katolikus pap, aki ontja magából a segíteni akarást, a tanítást, és a humort, a pozitivizmust. És mindig mosolyog. Ha tanár lett volna, szerintem Ő lenne ma az ország legnépszerűbb pedagógusa. Nem véletlen, hogy létezik Pálferi közösség, talán 2011-től. 
Oldala: https://www.palferi.hu  
Számtalan előadása van a neten, de élőben az igazi! Szenvedélyes személyisége jótékonyan hat az emberekre. Neki kellene műsort adni a tévében, nem a Mónikáknak, és az Anikóknak!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...