2019. július 3., szerda

Yesterday-Ha a gyerek eddig nem volt Beatles rajongó, most az lesz!

  Az elmúlt évek ömlesztették a zenei ikonokról szóló mozifilmeket, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a friss generáció rádöbbenjen, voltak igazi nagy zenék a múlt században is. Na meg persze emléket állít a régi nagyoknak. Edit Piaf, Ray Charles, Johnny Cash, az Abba, Freddie Mercury, Elton John után már éppen ideje volt egy Beatles zenével nagyon támogatott film elkészítésének. 



  Bár készült John Lennonról korábban életrajzi film, de a Yesterday nem életrajzi, és nem a zenekar történetét meséli el. 
  Egy nagyon üdítő vígjáték, amelyben egy zenéért rajongó, ám sikertelen fiatalember kitartóan (illetve managere jó barátságának köszönhetően) jár szabadidejében fellépni mindenféle kocsmákba, fesztiválokra, de szűk baráti körén kívül nincs rajongótábora. Egy este kerékpárjával teker hazafelé, amikor egy hirtelen jött viharban áramkimaradás lesz szinte az egész világon néhány percre, ezalatt Ő ütközik egy villamossal. A kórházban, majd később a barátai között véletlenül rádöbben, hogy csak Ő ismeri a Beatles zenéjét, senki más. Amikor ezt az egyedülálló lehetőséget kihasználja, ugrásszerűen megnő a népszerűsége. A boldogságért mégis meg kell harcolnia. 
Kellemes komédia, jó pár vicces jelenet, és sok-sok szuper zene. Sajnos a legtöbb zene nem megy le elejétől a végéig, általában részletek hangzanak el, de így széles betekintést kapunk a gombafejűek muzsikájából. 
 A főszereplő Himesh Patel, aki egy szimpatikus, indiai származású, angol színész. Ed Sheeran is felbukkan a filmben, és sok poénlehetőséget bedobnak vele kapcsolatban. A sztármanagert alakító Kate McKinnon alakítása tetszett, akin keresztül kicsit bemutatták a sztárság háttérmunkáját, és kíméletlen hajtását. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...