2018. január 22., hétfő

Színház: Pomádé Király új ruhálya - gyerekopera - Erkel Színház

Eszter 7 év körüli volt, amikor az Operaházba először elvittem. A pomádé királyt láttuk és Szvétek László volt a címszereplő. Most Réka került sorra, de sajnos csak az Erkelben megy a darab. Szeretem nagyon az Erkelt, de azért az Opera különleges hangulatú.


 Bár most Palerdi András volt a király, és talán nem huncutkodott annyit, mint Szvétek szokott, így is tetszett, élvezhető volt. Ezt legalább értette Réka is. A múltkori Jancsi és Juliska nem jött be neki, féltem, hogy a rossz élmény itt is visszaköszön. Persze sokkal gyermekbarátabb ez a darab. Friss, pörgős, vicces, látványos, színes, és dallamosabb is.
Tartalom:
Pomádé király őfelségének fő a feje: egyetlen olyan ruhája sincs ugyanis, amit névnapi ünnepségére felvehetne, hisz mindet viselte már legalább egyszer. Két idegenből jött takács azonban csodás szövetből szőtt ruhát ígér a királynak – nem is akármilyet: a ruhát csak az igaz, becsületes emberek látják majd!
Ránki György népszerű gyermekoperája alapvetően a magyar népdal világából építkezik, és egészen a jazzes, karikaturisztikus hangzásig ível. A zeneszerző sziporkázó zenei tréfáival görbe tükröt mutat a királyi udvar képmutató világának. (Pszt! A király meztelen!)




Szereplők:

Pomádé király

Palerdi András


Dani

Ujvári Gergely


Béni

Rezsnyák Róbert


Garda Roberto

Bátki Fazekas Zoltán


Nyársatnyelt Tóbiás

Cseh Antal


Dzsufi

Rácz Rita


Kapitány

Farkas Gábor


Tizedes

Ollé Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...