2017. október 26., csütörtök

Bagdy Emőke előadása - Stefánia palota


  Hajnival megnéztük és meghallgattuk kedvenc pszichológusom előadását a Stefániában. Néhány éve már volt szerencsém hozzá élőben a Belvárosi Színházban. 









   Most is a férfi-nő kapcsolatról beszélt, mint majdnem mindig. A két nem fejlődése, különböző hormonális fejlődésük, környezeti hatások hogyan befolyásolják a felnőtté váló férfi és nő kapcsolatát. 

A biológiai hátérrel kezdte az előadását, indítva az embrionális fejlődéssel, idegrendszeri , agyi működés különbözőségeivel. Aztán a csecsemőkortól egészen a fiatal felnőtt korig végigvezette az életszakaszokat a férfi-nő különbségei mentén. Érintette az új gender irányzatot, ami remélhetően nem alakítja át drasztikusan a jelenlegi családképet.
 Mindig élvezetes az előadása, mert beleszövi gyakran személyes tapasztalatait, páciensei problémáit, és nem utolsó sorban odaillő vicceket is az előadásába. Mindig frappánsan szemlélteti az adott problémát. Sokan voltunk, kb. 70% nő. A családi harmónia megtartása nagyrészt a feleségen múlik, állítólag. Bagdy egyik tuti tippje a boldog házaséletre, ha férjünket csupa finomsággal etetjük. Az élet minden területén jól kell lakatnunk. 😉 Megyek is, főzök egy kis körömpörköltet! Haha!!!

 Beszélt a gyermeknevelésről, arról milyen hatékonyan átveszik a gyerekek a szokásrendszerünket, mintáinkat. Erről mesélt egy jópofa viccet is: 
  Az öt év körüli kislány ül apukája ölében, és arra szeretné rávenni, hogy suttogjon valamit a fülébe. Az apa suttogott valamit a fülébe, majd a kislány felpattant, csípőre vágta a kezét, és nagy átéléssel felháborodottan közölte a "férjjel": 
- Még mit nem! Egész nap mostam, főztem, takarítottam! Fáradt vagyok! Szó sem lehet róla!

Tehát vigyázzunk mit beszélünk, mert a gyerekek mindent lemásolnak. A jót, és a rosszat is!
http://bagdyemoke.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...