2018. november 28., szerda

A Berger Szimat Szolgálat újra nyomoz! Nyulász Péter: Az időgladiátorok

  Nyulász Péter azon kedvenc gyerekkönyv írók közé tartozik, akinek a könyveit én is nagyon szívesen forgatom. Ilyen volt a Helka, Ciprián, Kamor történet. 2016-ban megjelent az első kötete a Berger Szimatszolgálat sorozatából, aminek A fürdők réme volt a címe. Most itt a legújabb,negyedik rész: Az időgladiátorok.



  Akkor feldolgoztuk lapbook formában Rékával a Fürdők rémét.  Jól sikerült, élveztük a készítését. Azóta megjelent még két kötet, amiket olvastunk, és most itt van a negyedik! Címe: Az időgladiátorok.
A történetek szereplői kutyák. A szimatszolgálatban aktívan résztvevő ebek a magyar kutyafajták karakterei, azok minden tulajdonságával. A sorozat nagy előnye a többi gyereknyomozós könyvvel szemben, hogy a mesén túl ismeretet ad történelemből, földrajzból, idegen szavakból, a magyar kutyafajtákról, múzeumi kincsekről.
Tartalmas a mondanivaló, izgalmas a nyomozás, könnyen olvasható betűstílus, szuper színes illusztráció, elrejtett érdekességek.
Ha ez még nem lenne elég egy közös időtöltésre a gyerkőccel, akkor le tudjuk tölteni a kötetekhez tartozó ingyenes  feladatlapokat a BerGer Szimatszolgálat  oldaláról.Van facebook oldala is a kutya társaságnak.
  Ha most kellene pályát választanom, azt hiszem kedvem lenne tanítónőnek menni. Rengeteg szép, hasznos, és élvezetes gyerekkiadvány jelenik meg, amit öröm kézbe venni, és feldolgozni. Ha ezeket használják a tanítónénik az iskolában, akkor garantáltan nem lesz unalmas az óra.
facebook/bergerszimat
 Nyulász Péterről már áradoztam a Helka kapcsán. Az alsósoknak készült Berger sorozat hasonlóan zseniális, és Ritter Ottó (róla ezt olvastam) grafikái szuperül kiegészítik a tartalmat.
facebook/bergerszimat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...