2018. november 2., péntek

Állatkertben

   Gyönyörű őszi napjainkat igyekeztünk kihasználni. Szerdán, az őszi szünetben, bebarangoltuk az állatkertet. Két-három éve voltunk utoljára.


  Akár minden héten lehetne menni, hogy gyönyörködjünk az állatokban. A trópusi ház 10-kor nyitott, ezért addig tettünk egy kört a tó irányában, ahol éppen sütkéreztek a madarak a reggeli napsütésben. Csodaszép látvány volt.


 A dzsungelben borzasztó párás volt a levegő, amit nehezen bírtam, de nagyon ügyes koncepcióval sok kijáratot igénybe lehet venni. Minden fordulónál ajtó van a levegő felé, így elviselhető a páradús klíma. A látványos, zöld, buja növényzet jól érzi ott magát. 

A külső tér körbejárása után benéztünk a Varázshegybe. Mindig ámulok, hogy milyen szuper interaktív, figyelemfelkeltő kiállításokat sikerül alkotniuk a szakembereknek. Látványos, színes, érdekes. A gyerekek (és nem csak Ők), fáradhatatlanul kiélvezték az eszközöket. A 3D mozi repertoáron sajnos nem sikerült frissíteniük néhány év alatt. Szerintem 3 éve ugyanezeket a filmeket láttuk, csak a lányok már nem emlékeztek rá. 









  A Holnemvolt parkban megmaradt a zsetonos rendszer, süni zsetonokat lehet vásárolni jó néhány attrakcióhoz. Odaköltöztették az állatsimogatót, és a lovakat is, ahonnét Rékát nehéz volt elcibálni. 





Nekünk újdonság volt a Holnemvolt Várban a Frakk terem, ami a felelős állattartásról mutat be nagyon fontos információkat. Az 1971-85 között készített animációs mese adott alapot, hogy az akkori bútorokkal, dekorációkkal rendezzék be a helyiségeket. Jobb oldalon az állatkert által alapított, Magyar Madármentők Alapítvány dolgozói mutatják meg, hogyan gyógyítják a kisállatokat. Üvegfalon keresztül be lehet tekinteni a munkájukba. 

  Bal oldalon a retró stílusú termek, az állattartás szabályaival, szépségeivel, eszközeivel.





 A régi gazdasági épületet és udvart nagyon szépen felújították, valóban mesebeli várnak tűnik. Az egész udvarnak olyan a hangulata, mintha mi magunk is mesébe csöppentünk volna. 










 Összességében most is, mint mindig, nagyon élménydús volt az állatkerti látogatás. Reggel 9-től délután fél 5-ig egy fárasztó, de tartalmas napot töltöttünk el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...