2019. március 14., csütörtök

Az optimizmus és a pszichológia győzelme, avagy Francis Veber:Legyen férfi, Monsignore Pignon!

   A megbízható, jó munkaerő, ám felettébb unalmas könyvelő véletlenül meghallja, hogy munkahelyén (egy óvszergyárban) ki akarják rúgni. Eddig is lúzernek érezte magát. Több éve elvált feleségétől, kamasz fia nem hajlandó találkozni vele, és most munkája sem lesz. Máris alkalmas a helyzet egy jó kis öngyilkosságra. De lakik mellette egy macskaimádó munkanélküli pszichológus.
  Pignon (Pindroch Csaba) segítségére siet a szomszéd, a pszichológus (Szervét Tibor), aki azt tanácsolja, hogy küldjön névtelenül a főnökének egy olyan meghamisított fotót, ami azt sugallja, hogy Pignon homoszexuális. A cég így nem engedheti meg magának, hogy kirúgja az állásából, mert megvádolhatja a közvélemény azzal, hogy diszkriminálják a nemi hovatartozás miatt. Ez aztán a pszichológiai tanács! Beválik! Ettől kezdve Pignon élete megváltozik, és már maga sem tudja eldönteni hogy milyen irányba.

  Nagyon humoros helyzeteket szül Pignon jelleme, esetlensége, Santini (Szabó Győző) homofóbiája, majd teljes átalakulása, Guillamue (Vida Péter) ravasz tréfái. Kopel, a főnök (Nagy Viktor) hozta a mai vezetők arrogáns, de ha kell meghajló stílusát. A két kolléganő (Gubás Gabi, Tóth Eszter) is jól alakította a pletykás, előítéletes, ám mégis gyanakvó nőket. 
  Nevetős kikapcsolódásnak tökéletes darab, bár az első rész kissé vontatott volt. A másodikban jobban pörögtek az események. 
  A végén pedig igazán feldobta a hangulatot, hogy a tapsrend közepén a közönség előtt a színpadon átadták Pindroch Csabának a Jászai Mari díjat. Láthatóan meghatódott a szívből jövő tapstól, és gratulációktól. 








képek: www.thalia.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...