2019. május 19., vasárnap

Múzeumok Majálisa 2019.

  Nem szakítottuk meg többéves hagyományunkat, és idén is ellátogattunk a Múzeumok Majálisára. Mintha kisebb felhajtás lett volna, mint előző években, de azért így is körbenéztünk. 


  Az idő szűke miatt kicsit tempósabban néztük végig a kiállító múzeumok kínálatát, játékait, és érdekességeit. Elidőztünk a Magyar Postamúzeum sátránál, ahol kipróbálták a lányok a régi tárcsás telefont, tudták egymást is hívni. Nehezebben boldogultak vele, mint az okos telefonnal.

Az Orvostörténeti Múzeumnál kezet fogtak a jóképű Samuval, majd Réka kipróbálta az öregkor fizikai kihívásait. Súlyokat helyezett a hölgy az ízületeire, gerincre, karokra és egy különleges szemüveget is kapott. Az eszközök az öregedést szimulálták. Nagyon nehéz volt mozognia, kellett a bot is.



  Az óriásbuborékot és a velocipédet is sikerült kipróbálnia Rékának. A XIX. századi kerékpárt a körmendi Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeumnak köszönjük. 


Eszter a biztonságosabb sportot választotta!
  Következtek a népi játékok, népdal énekesek, népviseletek, egy kis vívás, korabeli hölgyek, egy jóvágású katona a puskájával, majd a program végén Rékáról ujjlenyomatot vett a Rendőr Múzeum aznapi ügyeletese. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...