2019. május 26., vasárnap

KÉKTÚRA III.: OKT.13. Szakasz: Piliscsaba-Hűvösvölgy 22,4 km/ teljesítve: 50,6 km/marad: 1113,4 km.

  Májusi túránk elvitt egészen Piliscsabáig. Reggel korán vonattal indultunk, és az állomáshoz közel sikerült megtalálnunk a pecsétet. A tintapárna előbányászásakor döbbentem rá, hogy nem frissítettem a párnát, de szerencsére nem volt kiszáradva.

 Aztán megmarkoltuk a frissen vásárolt túrabotunkat, és kerestük a jelzéseket. Elég sokat gyalogoltunk a városban, mire a Kálvária úton elhagyjuk az utolsó házakat is, és egy ipari telep mellett elérjük az erdős szakaszt. Itt van jobbra egy valamikor sorompó névre hallgató fadarab, ahol le kell térnünk, hiába megy egyenesen a kényelmes földút. Mi 5 perces tévedés után visszamentünk a jó irányba. Itt rögtön köszöntöttek bennünket csípős állatok, Réka bánatára. 
Előző napokban sok eső volt, így néhol egészen szép dagonyákkal, és keresztbe feküdt fákkal is találkoztunk. Az erdő sűrűjében a párás levegő miatt kicsit nehezebben tudtunk menni az emelkedőkön, de elérve az 550 méteres Nagy-Szénást, kárpótolt minden fáradságot. Gyönyörű panoráma tárult elénk a szeles hegyen. Lekaptatva a hegy lábánál megtaláltuk az egykori turistaház emlékhelyét. Tovább lefelé a tanösvényen mentünk, és igen forgalmas volt ez a szakasz, sok gyerekes család és csoport indult velünk szembe a hegy irányába. Nagykovácsi határához érve útba esett a Fenyveskert büfé, ahol egy jégkrém igazán ránk fért a szikrázó napsütésben. A Zsíros-hegyen a Muflon itató nevű vendéglátóegység előtt megleltük a pecsétet, és siettünk tovább. Leereszkedtünk a Remete-szurdok irányába. Kitértünk egy rövid időre a remereszőlősi Bodzaliget pihenőparkba, ahol belehallgattunk Örkény Egyperceseibe egy telefonfülkében, és zenét hallgattunk egy ívó kútnál. Visszatérve a Kékre felmásztunk a Remete-barlangba, majd végig az Ördög árok mellett haladt az útvonal. Jó tempóban hamarosan megérkeztünk Máriaremetére. A parkban és templom előtt sokan nézelődtek, így robogtunk tovább. Kis utcák után megtaláltuk a végtelen hosszúnak tűnő Zsíroshegyi utat, majd újra zöld területre értünk, a Nagy rétre. Ezután kellemes kb.700 méter erdei séta következett Hűvösvölgyig. Nem terveztük, de egy kis nosztalgia vonatozásra is felültünk a gyermekvasútra. Hosszú nap volt, de élményekkel teli. 









































<img alt="statisztika" src="http://heyjoe.hu/resp/cache/stat/okt_2642.png">

"statisztika" src="http://heyjoe.hu/resp/cache/stat/okt_2642.png""statisztika" src="http://heyjoe.hu/resp/cache/stat/okt_2642.png"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...