2017. április 20., csütörtök

Antiizgulin

Barkó Judit előadása a Stefániában

Barkó Juditot a Duna tv-ből ismerem. Volt egy műsora, amiben közismert emberekkel beszélgetett. Ez volt a Lélek Boulevard. Szerettem, mert mindig igazi beszélgetés íze volt, tényleg kíváncsi volt az alanyra.
Aztán a Stefánia honlapján megtaláltam véletlenül a nevét, előadást tart az lámpalázról, mint problémáról.
   Erről könyvet is írt. Gondoltam a nagylányomnak hasznos lehet a későbbi életében ( iskolai fellépésnél nagyon izgulós jelenleg is), így elmentem jegyet venni. 
   A Zrínyi teremben tartották a kevés érdeklődő miatt. Kb. 30 -an voltunk. Csinos, szimpatikus nő Barkó Judit. Szerintem olyan mint a tv-ben. Kommunikációs szakember lévén ügyesen bánt a szavakkal, bevonva a hallgatókat is az előadásába. Határozottan, poénosan, rutinosan beszélt. Az egy óra alatt összeszedtük közösen a lámpaláz okait, tüneteit. Elmondta röviden, hogy milyen folyamat révén jutott odáig, hogy könyvet írjon róla. Egy-két egyszerű praktikát megosztott velünk, hogy miként lehet kezelni ezt a problémát. Persze a módszerének a részletes leírása a könyvében szerepel, illetve egyéni tréning alkalmával el lehet az egész módszert sajátítani. 😁
  A végén könyvárusítás volt dedikálással. A nagylánnyal sorba álltunk, és mikor sorra kerültünk, kérdezte kinek írhat. A leány mondta, hogy neki. Megkérdezte Judit, hogy neki van problémája? Mert akkor szeretné, ha megvárnánk. A lányom persze bizonyítva, hogy izgulós rögtön zavarba jött és elpirult.
    Megvártuk, kíváncsivá tett. Aztán nagyon közvetlenül elkezdett velünk beszélgetni, a leányzó is szépen, választékosan válaszolt. Biztatóak voltak a szavai, sokat dicsért és bizakodva búcsúzott, amiben megfogalmazta véleményét a 12 éves lányomról:" Fogunk még erről a lányról hallani!" 
  Tudom, hogy milyen módszerei vannak a meggyőző kommunikációnak. Ez is az. Mégis nagyon jólesett a pozitív véleménye, és én is elhiszem, hogy így lesz. 
   A könyvet mindketten el fogjuk olvasni, remélem hasznunkra válik!

   A témáról még Barkó Judit lapján:http://www.barkojudit.hu/hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...