2017. április 24., hétfő

Színház: Az eastwicki boszorkányok- Játékszín

Nagyon friss darabot néztünk április 23-án, vasárnap a Játékszínben, mert az Eastwicki boszorkányok premierje előző este volt, április 22-én. 

Leírás:  Találkozgatnak, iszogatnak és egyfolytában álmodoznak az egyedülálló eastwicki barátnők, akik közben úgy-ahogy, az életükkel is elvannak. Mígnem egy nap titokzatos férfi érkezik a városba. Egytől-egyig elbűvöli őket…
Az idő múlásával azonban a három barátnő rájön, Daryl nagyon veszélyes...
Updike a témát mosolygós-frivolan írta meg, s most a regényalakjai a Játékszín színpadára lépnek.
Vigyázzatok, miről álmodoztok, mert teljesül!

Na, az a 16-os karika nagyon kell az ismertetőbe, mert brutálisan kemény szövege van a darabnak. Ismertem a filmet, tudom, hogy Jack Nicolson nagyon ördögi benne, és igazán boszorkányosra sikerült a film. Próbálták a színházban is ezt a figurát hozni, szerintem elég jól sikerült. Adott volt a sok poén végig. Már az elejétől kezdve a három barátnő laza- vicces dialógusai bejöttek. Megvolt  a szabad szájú, piás, őszinte csaj ( Parti Nóra), az érzelmes, visszafogottabb, szégyenlősebb ( Pokorny Lia), és a kemény, határozott, értelmiségi nőci (Lévay Viktória). A csütörtöki csajos partin azon paráznak, hogy nincs pasijuk, és milyen szerencsétlenek. Amikor hárman együtt kívánnak egy herceget fehér limuzinon, akkor valóra is válik, csakhogy maga az ördögi férfi jelenik meg Gáspár Sándor személyében. Nem titkolja mit akar a három nőtől, minden mondatában a vulgáris tárház kimerítésével a tudtukra adja. 😲 Elcsábítja a nőket, majd a visszájára csap át a kapcsolati háló, a lányok nem tudnak tőle szabadulni. A végkifejletben újra előveszik boszorkányi képességüket, majd rádöbbennek, hogy a fizikai erejükre is támaszkodni kell. 

Tetszett a zenei összeállítás, hatásos volt a képtechnika. 
Gáspárnak ez jutalomjáték, mivel a karakter lehetőségeit nagyon ki lehet használni. Amikor reppelt a csajokkal, az nekem már kicsit sok volt. 
Összességében tetszett. Furcsa módon a vígjáték kacajai mögött azért elgondolkodtató a mondanivalója is. Értékeljük eléggé az életünket? Megteszünk mindent a boldogságunkért? Őszinték vagyunk magunkhoz? Be merjük vállalni az álmainkat?
Ezeket a kérdéseket a darabban éreztem. Aztán válaszoljuk meg magunknak, ha merjük! 😉





Következő színház látogatásunk:  május 15. Radnóti Színházban, Csiky Gergely: Buborékok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...