2017. május 15., hétfő

KÖNYV : Sacha Batthyány: És nekem mi közöm ehhez?

   Sacha Batthyány egy velem egykorú, jóképű svájci fiatalember, aki egy véletlenül hozzákerült újságcikk miatt elkezdi felkutatni a család titkos történeteit.



      Újságíróként is hajtja a kíváncsiság, és egyéni érzékenysége miatt is, mert úgy érzi, hogy a család múltjában olyan titokzatos események történtek, amiket neki ismernie kell ahhoz, hogy boldog lehessen a jelenben és a jövőjében. Az arisztokrata felmenőkkel rendelkező író nagyon olvasmányosan, olykor izgalmasan követi a nagymamája sorsát, és egy másik asszony sorsát, akivel aztán személyesen is találkozik a messzi Dél-Amerikában. A II. világháború alatti események és az azt követő kommunista rezsim szörnyű tettei mind megjelennek a napló-szerű regényben. Szépen párhuzamba állítja a két asszony sorsát, és a két emberiesség ellen elkövetett bűnt is: a holokausztot és a kommunizmust. Mindkettő súlyos esemény. Egyformán! A könyv személyes terápia is az írónak. Jól sikerült!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...