2019. április 28., vasárnap

Dzsungel könyve 10 év után újra - Pesti Színház

Régóta készülünk a Dzsungel könyvére. Elég nehéz még mindig jegyet szerezni rá. Végre most sikerült. 


  Joseph Rudyard Kipling leghíresebb regényét senkinek nem kell bemutatni, mert már a legkisebbek is ismerik rajzfilm sorozatból, a felnőttek pedig számos feldolgozásból. Amikor kb. 10 évvel ezelőtt láttam a kolléganőimmel, akkor nagy élmény volt Reviczky, Kútvölgyi, Fesztbaum. Szerettem volna, ha most is őket fedezem fel a színpadon, hogy az élmény újra rám találjon. Reviczky bejött, a többiek nem.       Maugli szerepében Csiby Gergely hozta a kisfiús, majd a férfias dzsungellakót. Nagyon örültem, hogy Reviczky most is olyan szuper Baluként, mint a kezdetekkor. Talán kissé lassúbb, döcögősebb, de most is mindent beleadott. Szép hangja volt Réti Nórának, mint Túna, és ugyanolyan akrobatikus mozgású volt, kígyóhoz méltóan Méhes László Ká szerepében, mint egy évtizede. Számomra kiemelkedően hatásos volt Szántó Balázs Csil szerepében. A korábbi élményből is Fesztbaum Bélára emlékeztem leginkább, hiszen ez a szerep lehetővé teszi a játékosságot és a vagány előadást. 
23 éve van műsoron a Pestiben, és folyamatosan telt ház előtt játsszák kicsiknek és nagyoknak ezt a dzsungelmesét.

képek,szereposztás, és egy kis statisztika: a Vígszinház oldaláról







Továbbá: ARANYI ANDRÁS CSABA, ASZTALOS DÓRA, ÁGOSTON KRISZTINA, BÁLINT BARNA, BÁRSONY SZANDRA, BICZÓ ANNA, FEHÉR LAURA, FURKA ILDIKÓ, GULYÁS ANNA, HAJDÚ ÁDÁM, HARANGOZÓ BOGLÁRKA, JUHÁSZ PETRA, KOLOZSVÁRI ÁDÁM, KOVÁCS TAMÁS, MAGYAR ILKA, MISKOLCZI RENÁTÓ, NASKE-FÁBIÁN ANIKÓ, NÁNÁSI ATTILA, ÖTVÖS BIANKA, PERJÉSI PATRIK, SCHMIDT ESZTER, SIKLÓDI SZILVIA, STOHL LUCA, SZELLE MARCELL, TÓTH BRIGITTA, VIDA GÁBORM VIOLA PÉTER, VITÁRIUS ORSOLYA
Díszlet: DÁVID ATTILA
Jelmez: OROSZ KLAUDIA
Dramaturg: RADNÓTI ZSUZSA
Koreográfus: IMRE ZOLTÁN
Koreográfus-asszisztens: KISPÁL ANITA
Mozgásmester: RUJSZ EDIT
Zenei vezető: KOMLÓSI ZSUZSA
Zenei munkatárs: TERMES RITA, GEBÓRA GYÖRGY
Súgó: MÉSZÁROS CSILLA
Ügyelő: KORMÁNYOSI MIKLÓS
A rendező munkatársa: SZLÁDEK KATA  

Borbiczki Ferenc és Méhes László a kezdetektől fogva játszanak A dzsungel könyvében. Ők ketten a két évtized alatt egyetlen egyszer sem hiányoztak, így január 28-án 1100. alkalommal bújtak Akela és Ká bőrébe.
Az 1100 előadás alatt 2200 banán és 4400 alma fogyott, és évente háromszor renoválták az ankust, azaz a rézből készült fejszét, amit Maugli hoz el a Kobrától. A Pesti Színházi műszaki dolgozói összesen 2200 órát töltöttek a díszlet beépítésével, és 1100-at a bontásával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OLVASD EL IS!

Vadászati idény a kultúra mezején, avagy Mágnás Miska a Vígben!

  Azt tudtam, hogy ez a Mágnás Miska nem olyan lesz, mint a 70 évvel ezelőtti filmes változat, amelyben Gábor Miklós olyan jóképű, és olyan...